TRUECALLER
NYHET OM INDISK APP BEKRÄFTAR BEHOV I MARKNAD - VD (Direkt)

2022-05-24 09:23

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Truecaller ser beskedet att indiska Telecom Regulatory Authority of India (TRAI) vill utveckla en nummeridentifikationstjänst som en validering för att det är ett problem som existerar snarare än ett hot mot bolagets egen verksamhet.

Det säger Truecallers vd Alan Mamedi till Nyhetsbyrån Direkt.

"Samtalsidentifiering är bara en liten del av det vi gör. Truecaller är en kommunikationsplattform, en produkt som folk använder för meddelanden och för in- och utgående samtal så i det stora hela är det en kommunikationsprodukt", säger Alan Mamedi och fortsätter:

"Tittar man på det här caset (TRAI, reds anm) så täcker faktiskt inte det upp de andra stora delarna som är spam, scam och så vidare", säger han.

Just nu ligger TRAI:s projekt på diskussionsnivå och om något byggs så bedömer Alan Mamedi att det ligger fem år bort i tiden, men han påminner också om att TRAI har en produkt som funnits i fyra år som användarna inte anser funkar tillräckligt bra.

Truecallers bedömning är att det kommer vara väldigt svårt för TRAI att täcka den informationen givet den Know Your Customer-information som bolaget avser använda i den tjänst som nu diskuteras.

Alan Mamedi pekar också på att TRAI:s planerade tjänst inte heller omfattar företagsnummer eller virtuella nummer.

"Skulle man göra något av det här så skulle det vara en väldigt liten del av de telefonnummer som existerar", säger han.

Finns det någon anledning att tro att TRAI inte kan bygga produkten så att den täcker upp för bristerna?

"Tittar man på produkterna som finns på marknaden har de försökt lösa problematiken genom att bygga nix-register, men marknaden är stor och det finns väldigt mycket att göra. Det är många som försökt och det är en del av verkligheten när man jobbar med något som är extremt populärt och något som fungerar", säger Alan Mamedi.

Finns det något som TRAI kan göra med direkt data från operatörer som ni inte kan göra?

"Vi ska komma ihåg att Indien är världens största demokrati så om man skulle börja lagra den här typen av data och lagra på det här sättet så utgår jag från att den skulle vara tillgänglig för andra aktörer", säger Alan Mamedi.

Anser du att det var orimligt när marknaden i går tillfälligt handlade ned aktien med 30 procent på nyheten?

"Om jag säger så här, hade vi inte varit ett börsnoterat bolag så hade vi inte ens reagerat på den här nyheten internt", säger han.

I tisdagens öppningshandel var Truecaller upp 1,7 procent, efter att på måndagen stängt ned 14,6 procent.

Malcolm Winbo +46 8 5191 7934

Nyhetsbyrån Direkt


Truecaller B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -