På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Templeton Emerging Markets Sustainability Fund minskade 8,87 procent i april - Naver och Credicorp i negativa vågskålen (Finwire)

2022-05-19 11:23

Fonden Templeton Emerging Markets Sustainability Fund minskade 8,87 procent i april, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som minskade 5,56 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 14,98 procent och är därmed sämre än index som har minskat 12,15 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Chetan Sehgal och Andrew Ness.

Inledningsvis skriver förvaltaren att tillväxtmarknader backade under månaden men klarade sig generellt bättre än utvecklade marknader. Investerare blev allt mer riskaverta under april, bakomliggande orsaker beskrivs vara problem med leverantörskedjor, aggressiv retorik från amerikanska centralbanken, nedstängningar i Kina och kriget i Ukraina.

Starkaste bidragsgivare under månaden var ICICI Bank, Tencent och PT Bank Rakyat. Svagaste bidragsgivare var istället Naver, Credicorp och Americanas.

Det sydkoreanska internetbolaget Naver sjönk efter att vinsten i senaste kvartalsrapporten kom in under förväntan på grund av stigande kostnader. Förvaltarna ser däremot fortsatt god långsikt potential i bolaget.

Det peruanska Credicorp, som beskrivs som Perus största finansiella service-holdingbolag, utvecklades svagt trots solida resultat i senaste kvartalsrapporten. Bolaget såg ekonomiska motvindar i form av hög inflation och politisk volatilitet.

Indiska banken ICICI steg efter att låneaktiviteten växte. Den privata utlåningssektorn ser förvaltarna som särskilt intressant och pekar även på bolagets kapitalbuffert och riskmedvetenhet.

Framöver tror förvaltarna att inflationen kan mildras under innevarande år, men att varaktigheten av det rysk-ukrainska kriget och tiden tills olje- och råvaruleveranser normaliseras kan förlänga den höga inflationen.

Templeton Emerging Markets Sustainability Fund, % april, 2022
Fond MM, förändring i procent -8,87
Index MM, förändring i procent -5,56
Fond i år, förändring i procent -14,98
Index i år, förändring i procent -12,15

Joel Johansson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.redaktion@finwire.org
© Copyright

Franklin Templeton EM... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -