På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NEW YORK
BÖRSERNA RASAR, DETALJHANDEL PRESSAR (Direkt)

2022-05-18 20:22

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nedgången på de amerikanska börserna har tilltagit och nu handlas de tre huvudindexen alla över 3 procent ned.

S&P 500 och Dow Jones industriindex försvagas 3,6 respektive 3,2 procent, medan Nasdaqs tekniktunga kompositindex rasar 4,4 procent.

Sämst på S&P 500 är detaljhandelskedjan Target, som vid 20.20-tiden rasade närmare 30 procent.

Targets ras smittade även av sig på sektorkollegorna. Dollar Tree, Dollar General och Costco föll alla över 10 procent. Walmart sjönk 6,2 procent.

Även andra konsumentvarurelaterade aktier drogs med. Kosmetikabolaget Ulta Beauty pressades 12 procent och Coca-Cola tappade 5,9 procent.

"Det är klart att transportkostnader spelar roll och de påverkar några av de största bolagen. Så jag tror att investerare kliar sig i huvudet och undrar vem som är på tur", sade Kim Forrest, grundare av Bokeh Capital, till CNBC.

Flera teknikjättar är också en bra bit under nollstrecket. Apple, Amazon, Tesla, Microsoft och Meta Platforms var ned mellan drygt 4,0–6,5 procent.

Räntan på den amerikanska tioåringen sjönk 8 punkter till 2,89. Spotpriset på guld är marginellt upp, medan basmetall- och oljepriserna pressades.

Casper Sirén +46 8 5191 7926

Nyhetsbyrån Direkt


Amazon.com Inc - I dag

{point.key}

Apple Inc - I dag

{point.key}

Coca-Cola Co - I dag

{point.key}

Meta Platforms Inc - I dag

{point.key}

Microsoft Corp - I dag

{point.key}

Tesla Inc - I dag

{point.key}

Walmart Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -