Origo Seleqt minskade 2,8 procent i april - successivt byggt upp portföljen under månaden (Finwire)

2022-05-04 09:27

Fonden Origo Seleqt C sjönk 2,8 procent i april. Det framgår av en månadsrapport skriven av Christoffer Ahnemark och Stefan Roos. Fonden startade under slutet av mars månad i år och detta är därmed den första månadsrapporten.

Inledningsvis skriver förvaltarna att kriget i Ukraina, stigande inflation och räntor präglat riskviljan på den nordiska småbolagsmarknaden.

"Vi tror att makrobilden kan bli sämre innan den blir bättre, men vi hittar samtidigt fler intressanta investeringsidéer nu än vid årsskiftet", skriver förvaltarna.

Bland fondens positiva bidragsgivare finner man bland annat fastighetsservicebolaget Coor och den finska kvalitetsbanken Oma Säästöpankki. Bland fondens negativa bidragsgivare finner man däremot isländska medtechbolaget Össur och det norska försäkringsbolaget Protector.

Förvaltarna har successivt byggt upp portföljen under april och var vid månadsskiftet nära fullinvesterad. De största innehaven i fondens portfölj vid månadsskiftet var Brdr. A&O Johansen, Oma Säästöpankki, Coor, AQ Group och Talenom.

I slutet av april släppte portföljens största innehav, Brdr. A&O Johansen, sin kvartalsrapport som enligt förvaltarna visat på ett kvartal med ett lugnare tempo. B2B-försäljningen steg dock med 10 procent.

"På prognosen för innevarande år och 2023 handlar A&O i dagsläget till en ev/ebit-multipel om 8x respektive 7x. Att kunna köpa en expansiv, digital och marknadsledande grossistverksamhet som gynnas av strukturella drivkrafter inom värme, ventilation, sanitet och energieffektivisering, med stora logisitiktillgångar till denna värderingsnivå är sällsynt i Norden. Vi har fortsatt att öka på innehavet och ser alltjämt ett motiverat värde över 200 kronor per aktie för A&O Johansen", skriver förvaltarna.

Fonden har i dagsläget störst geografisk exponering mot Sverige med 34 procent. Näst största region var Finland med 23 procent av exponeringen.

Origo Seleqt C, % april, 2022
Fond MM, förändring i procent -2,8

Isabella Millings
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.



redaktion@finwire.org
© Copyright

ORIGO SELEQT C - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -