PARADOX
SER ÖVER PRISSÄTTNINGEN - VD (Direkt)

2022-05-03 12:59

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gamingbolaget Paradox håller på att se över prissättningen för kommande spel.

" Vi ser över alla priser över hela linjen. Vi vet att vi har legat ganska lågt jämfört med våra konkurrenter /…/ De flesta av spelarna är medvetna om att kvalitet kostar så jag tror att vi ligger bra till", sade Paradox vd Fredrik Wester på tisdagens rapportpresentation.

När det gäller nytt nedladdningsbart material (DLC) till befintliga spel har Paradox en längre tid satt en prislapp vid lansering på 19:99 euro, detta förutsatt att DLC:t varit av "standardstorlek". När DLC:t Crusader Kings III: Royal Court släpptes i februari i år var prislappen 29:99 euro.

Fredrik Wester gav sig inte ytterligare in på hur den framtida prissättningen kan komma att se ut och/eller hur den eventuellt kommer att skilja sig åt mellan fullskaliga spel och DLC:s.

Vd:n pekade vidare på att prissättningen för ett och samma spel ibland skiljer sig åt mellan de olika geografiska regioner Paradox finns inom, en prisskillnad som egentligen inte har någon bra förklaring.

Paradox årliga spelmässa PDXCON, som i år går av stapeln i början av september, brukar vanligtvis inkludera avtäckningen av nya spel och DLC:s. Men enligt Fredrik Wester är planen för årets mässa att inte avisera några nya spel.

"Det betyder inte att vi inte kommer att annonsera några nya spel under 2022 utan bara att vi ändrat på formatet för PDXCON", sade han.

Mats Torgander +46 8 5191 7915

Nyhetsbyrån Direkt


Paradox Interactive - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -