IZAFE
RESULTATET FÖRBÄTTRADES TILL -7,0 MLN KR 1 KV (Direkt)

2022-04-29 09:04

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Izafe, verksamt inom digitalisering av läkemedelshantering, redovisar ett rörelseresultat för det första kvartalet 2022 på -7,0 miljoner kronor (-7,2).

Nettoomsättningen dubblerades till 0,4 miljoner kronor (0,2) och var hänförlig till försäljning av den digitala läkemedelsroboten Dosell. Cirka hälften av bolagets omsättning sker utanför Sverige.

Nettoresultatet förbättrades till -7,0 miljoner kronor (-8,9).

"Under kvartalet har vi sänkt våra kostnader samtidigt som vi ökat omsättningen jämfört med föregående kvartal. Vi ökande antalet kunder med aktiva abonnemang med 37 procent och sänkte kostnaderna trots satsningar på TV-kampanjer och kampanjer i sociala medier", säger vd Anders Segerström.

"Under kvartalet har vi även vidareutvecklat vår produkt och vi har som plan att kontinuerligt att utveckla vårt produkterbjudande för att säkerställa att vi ligger i framkant i digitaliseringen av medicinering. Det ligger i vår strategi att först få proof of concept på vår hemmamarknad och på de marknader där vi redan har etablerade partners, innan vi utökar vår verksamhet till fler marknader där fokus inledningsvis ligger inom Europa", fortsätter Izafe-chefen.

Han uppger att expansionen ligger i relativ närtid eftersom bolaget har påbörjat dialoger med intresserade partners på nya marknader.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


iZafe Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -