PM NYHETER I KORTHET LÖRDAG-MÅNDAG 23-25 APRIL (Direkt)

2022-04-25 07:51

MACRON. Emmanuel Macron är Frankrikes president i fem år till. Segern i söndagens val gör honom till en av de stora franska presidenterna i modern tid. (DN-mån)

HÖJ INTE. LO:s chefekonom Laura Hartman är bestämd. Hon vill inte att Riksbanken höjer räntan. En höjning kan bli kontraproduktiv och till och med leda till att LO ställer högre lönekrav, fast man egentligen inte vill. (SvD-mån)

L-SVÄNG. Liberalernas nytillträdde ordförande Johan Persson öppnar för en begränsning av vinstuttagen i privata skolföretag och en översyn av skolpengen. (DI-lör)

INGET L-LYFT. Det märks ingen Johan Persson-effekt i väljarstödet för Liberalerna i Sifos nya mätning. Stödet för Socialdemokraterna stiger däremot till den högsta nivån på åtta år. (SvD-lör)

DOMSTOLSHOT. Telekombolaget Ericfsons kroatiska intressebolag överväger att dra Kazakstan inför skiljedomstol, uppger Global Arbitration review. Orsaken är en misstänkt korruptionsskandal kring en plattform för sjukvårdsinformation som Ericsson Nikola Tesla levererade. (DI mån)

ANALYSSAMARBETE. Norska DNB utökar sin aktieanalys i Norden genom ett nytt samarbete med analysfirman Redeye. Den norska bankjätten kommer att distribuera delar av Redeys analysportfölj under DNB-flagg. (DI mån)

ARVODESDISKUSSION. Den amerikanska rådgivaren ISS gör tummen ned till ett förslag från valberedningen i SBB om att höja styrelsens arvoden. (DI lör)

KÖPREKOMMENDATION. Dagens industri ser en möjlighet till kurslyft på 25 procent för logistikkoncernen Elanders och utfärdar en köprekommendation. (DI mån)

LÅNGSIKTIGT KÖPVÄRD. I ett långsiktigt perspektiv är lastbilstillverkaren Volvos aktie definitivt köpvärd, enligt

Dagens industri. (DI lör)

RYSSLANDSAVECKLING. Svenska bolag kapar banden till Ryssland med anledning av kriget i Ukraina. (SvD lör)

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Elanders B - I dag

{point.key}

Ericsson B - I dag

{point.key}

Samhällsbyggnadsbo. i... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -