EMBRACER
KOMMENTERAR INTÄKTSBORTFALL THE WITCHER-UPPDRAG (Direkt)

2022-04-14 13:26

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Embracer vill inte i detalj kommentera att affärsområdet Saber Interactive blivit av med den återstående delen av utvecklingsarbetet av den nya versionen av spelet The Witcher 3: Wild Hunt. I ett mejl till Nyhetsbyrån Direkt indikerar bolaget dock vilken finansiell effekt det kan röra sig om.

"Utan att specifikt kommentera något avtal har inget förhållande förändrats som har någon ekonomisk inverkan på koncernens totala intäkter eller lönsamhet, åtminstone inte överstigande 500.000 dollar", skriver Embracer.

Spelserien The Witcher är skapad av CD Projekt som nu har beslutat att färdigställa utvecklingen av The Witcher 3: Wild Hunt internt. Enligt internationell gamingmedia har beslutet påverkats av att Sabers ryska utvecklingsstudio jobbade med spelet. CD Projekt har inte uppgett om det är Sabers ryska koppling som ligger bakom beslutet eller om bolaget baserat sitt beslut på andra faktorer.

Embracer väljer att inte kommentera orsaken till händelseförloppet.

"Vi har den djupaste respekten för CD Projekt som företag och de har visat sig vara ett av de bästa spelutvecklingsteamen globalt. När det gäller den specifika frågan kan vi inte kommentera relationen med affärspartners", heter det i mejlet.

Det nya The Witcher-spelet skulle ha lanserats till Playstation 5 and Xbox Series X/S under det andra kvartalet men det lanseringsfönstret har nu slopats och någon ny tidpunkt har inte kommunicerats av CD Projekt.

Embracers aktie backade 6,5 procent på torsdagen.

Mats Torgander +46 8 5191 7915

Nyhetsbyrån Direkt


Embracer Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -