På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Cell Impact
Cell Impacts valberedning föreslår nyval av Lars Bergström till styrelsen (Finwire)

2022-03-22 12:33

Aktieägarna i industriteknikbolaget Cell Impact kallas till årsstämma torsdagen den 21 april i Stockholm.

Valberedningen föreslår nyval av Lars Bergström som styrelseledamot. Han har 40 års erfarenhet av verkstadsindustrin, inklusive befattningar som affärsområdeschef för ABB Robotics, vd för KMT Group, BE Group och Seco Tools samt vd för Sandvik Machining Solutions.

Omval föreslås av styrelseordförande Robert Sobocki och styrelseledamöterna Thomas Carlström, Anna Frick, Mattias Silfversparre och Mikael Eurenius.

Stämman föreslås besluta om två incitamentsprogram i form av teckningsoptioner, ett program riktat till ledande befattningshavare och nyckelpersoner samt ett program riktat till styrelseledamöter.

Styrelsen vill ha bemyndigande från stämman att besluta om nyemission av aktier, teckningsoptioner och konvertibler, motsvarande en ökning av antalet aktier med högst 20 procent.

Bolagsordningen föreslås ändras, med anledning av att samtliga A-aktier omvandlats till B-aktier på begäran av dess ägare. Bolaget inför nu en enhetlig stamaktie. Antalet aktier ska vara lägst 72 miljoner och högst 288 miljoner aktier.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Cell Impact - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -