IPO
SLP VÄL VÄRD ATT TECKNA - DI (Direkt)

2022-03-18 08:04

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Lager- och industrifastighetsbolaget Swedish Logistic Property (SLP), som noteras den 23 mars, och Dagens industris rekommendation är att teckna aktien.

"Även om 2020-talet blir mindre gynnsamt för fastighetsaktier än 2010-talet var, är SLP väl värd att teckna. En högmotiverad rutinerad vd med fokus på förvaltning och affärer borgar för en stark utveckling relativt sektorn /…/ Med Balders vd Erik Selin som styrelseordförande och Victoria Parks tidigare succé-vd Peter Strand som vd har SLP det väl förspänt", skriver tidningen.

I samband med SLP:s notering säljs inga begagnade aktier utan hela erbjudandet består av nytryckta aktier för 750 miljoner kronor, som ska möjliggöra ett fortsatt högt förvärvstempo. Den informella målbilden verkar vara fastighetsförvärv för 2 miljarder kronor om året inom lager och logistik.

Di räknar med att priset landar i topp på intervallet på 25:50 till 27 kronor. Två tredjedelar av erbjudandet är förhandsbokade av elva ankarinvesterare.

"Det lär inte bli någon meningsfull tilldelning och risken – eller chansen – är att aktien seglar iväg direkt från start till mindre attraktiva nivåer", skriver tidningen.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -