STAR VAULT
PROBLEM MED INLOGGNING PÅVERKAR OMDÖMEN PÅ STEAM (Direkt)

2022-01-31 16:49

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Star Vaults onlinespel Mortal Online 2, som lanserades i förra veckan har hittills sålts i cirka 35.000 exemplar på Steam och via hemsidan, men problem med inloggningsprocessen har påverkat användaromdömen negativt.

Det skriver bolagets vd Henrik Nyström i ett pressmeddelande.

Totalt har Mortal Online 2 sålts i cirka 110.000 exemplar inklusive förköp och kopior i samband med "stress-test" och har ca 90.000 aktiva spelare.

Samtidigt har vissa delar i inloggningsprocessen krånglat, vilket har påverkat det vägda användaromdömet om spelet negativt. Enligt vd:n arbetar utvecklingsteamet hårt med att lösa problemen och han räknar med att problemen kommer att vara lösta under denna vecka.

Innan inloggningsproblemen började hade spelet ett omdöme på 81 procent och Henrik Nyström ser det som sannolikt att spelet kommer att ta sig tillbaka dit eftersom Steam har en modell som viktar nya och äldre omdömen samt ger användare möjlighet att ändra ett omdöme.

"Jag, teamet och flertalet lojala spelare är fortsatt optimistiska att Mortal Online 2 har alla förutsättningar att nå det långsiktiga målet med en användarbas om 300.000 månatliga spelare och därmed också vara större än den närmast besläktade konkurrenten Eve Online", skriver vd:n.

Den 19 januari uppgav Henrik Nyström att spelet sålts i 25.000 exemplar sedan förköpen kom i gång inför lanseringen den 25 januari.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Star Vault B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -