På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Coop tar fram nytt lågprisbutikskoncept (Finwire)

2022-01-27 09:06

Matjätten Coop kommer att släppa ett nytt lågprisbutikskoncept under namnet X:-tra. I fokus står pris. Målsättningen är att öppna 70 butiker med konceptet under året.

- Vi har lyssnat på våra medlemmar, följt förändringarna i samhället och kommit fram till att ett butiksformat som X:-tra behövs. Det finns plats för ett nytt butiksformat på den svenska dagligvarumarknaden som fokuserar på pris, erbjuder välkända varumärken till bra kvalitet och har ett starkt priserbjudande i en bostadsnära butik, säger Marie Nygren tillförordnad vd på Coop, i en kommentar.

Coop har pilottestat konceptet i sex butiker runt om i Sverige. Konceptet kommer att drivas självständigt och ha fullt fokus på pris. Samtidigt kommer man att dra nytta av Coops större inköpsorganisation.

Börsnoterade Axfood har en lågprissatsning i form av Willys. Andra aktörer som satsar hårt på prisfrågan är tyska Lidl.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -