HMS NETWORKS
TEMPORÄR BÄTTRING TILLGÅNG HALVLEDARE 4 KV ENL VD (Direkt)

2022-01-26 08:18

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) HMS Networks hade under det fjärde kvartalet en temporär förbättring av tillgång på halvledarkomponenter som ökat bolagets leveranskapacitet.

Det skriver bolagets vd Staffan Dahlström i rapporten för det fjärde kvartalet.

Han påpekar dock att det råder fortsatt stor osäkerhet och problematik kring försörjning av olika halvledarkomponenter, framförallt processorer.

"Vi har under kvartalet kortsiktigt lyckats med att lösa flera av våra utmaningar och därför lyckats leverera bättre volymer än väntat. För kommande kvartal ser vi fortsatt brist på komponenter som utmanande och vi bedömer att vår leveransförmåga kommer att vara fortsatt volatil", skriver Staffan Dahlström.

Precis som HMS Networks flaggade för under det tredje kvartalet ser bolaget en negativ påverkan på bruttomarginalen, på grund av kostnadsökningar på insatsvaror och fortsatt behov av komponentförsörjning på spotmarknaden.

Under det fjärde kvartalet sjönk bruttomarginalen till 60,8 procent (61,6).

"Vi har under andra halvåret 2021 gjort prisökningar som mestadels träder i kraft vid årsskiftet 2021/2022. Vi har valt att inte ändra på redan bekräftade order vilket innebär att vi tror på en gradvis förbättring av bruttomarginalen i takt med att våra prisökningar får effekt under 2022", skriver Staffan Dahlström, vilket är ungefär samma bedömning som gjordes i rapporten för det tredje kvartalet.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


HMS Networks - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -