På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

RATOS
HENT SLUTER KONTRAKT MED FREYS FÖR BATTERIFABRIKER NORGE (Direkt)

2022-01-19 08:38

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det norska byggbolaget Hent, som ägs till 73 procent av Ratos, har tecknat ett samverkanskontrakt med Freyr Battery Norway.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Kontraktet avser uppförandet av nya fabriker för tillverkning av batterier.

De första fabrikerna kommer att etableras i Mo I Rana Industrial Park i Norge. Det första steget i utvecklingen är byggandet av en 13.000 kvadratmeter stor så kallad kundkvalificeringsfabrik. Steg två i etableringsprocessen i Mo i Rana är att bygga den första gigafabriken på cirka 100.000 kvadratmeter, som efter en stegvis utveckling av antalet produktionslinjer kommer att ha en total årlig produktionskapacitet på 11,9 gigawattimmar.

Kontraktet sträcker sig tills ett slutligt investeringsbeslut har fattats för gigafabriken. Avsikten är sedan att gå vidare med ett avtal mellan parterna om samverkan även i fas två, enligt pressmeddelandet.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Ratos A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -