PM NYHETER I KORTHET ONSDAG 19 JANUARI (Direkt)

2022-01-19 07:35

MILJARDREGN. Microsofts uppköp av den skandaltyngda speljätten Activision Blizzard innebär utdelning för många svenska fond- och pensionssparare. Totalt drar tio svenska institutioner in 6,3 miljarder kronor på affären. (DI)

KOKANDE SEKTOR. Microsofts förvärv av Activision Blizzard visar på konsolidering i data- och mobilspelsbranschen, och att spel passar väl in i de amerikanska teknikjättarnas portföljer. Räkna med fler affärer, skriver DI i en kommentar. (DI)

BEMANNING. Anställda som måste stanna hemma i karantän, eller vänta länge på provsvar, sätter stor press på bemanningen i en rad branscher. Omikron har fått den svenska sjukfrånvaron att nå nya rekordnivåer. (DI, DN)

REPTILHJÄRNAN STYR. Stockholmsbörsen har haft en tung inledning på 2022 och fortsatte falla rejält på tisdagen. Aktiemarknaden styrs just nu av "reptilhjärnan" och en vändning kommer snart, enligt kapitalförvaltningschefer DI talat med. (DI)

LÖNEKAOS. Electrolux har efter en hackerattack mot sin leverantör av it-system för att registrera arbetstid drabbats av lönekaos i sin amerikanska verksamhet. Problemet är ännu inte löst, säger vitvarujätten. (DI)

IKEA. De skenande frakt- och energipriserna tvingar möbel-jätten Ikea att anpassa priserna mot kund. (SvD)

BEREDSKAP. En av de viktigaste lärdomarna under de senaste två åren med pandemi handlar om samhällets försörjning av varor och tjänster. 2022 blir försörjningsberedskapens år, skriver MSB:s nya generaldirektör Charlotte Petri Gornitzka. (DI Debatt)

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Electrolux B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -