På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

World xFund Allocation ökade 2,07 procent i november - tagit in Babylon Holdings i portföljen (Finwire)

2021-12-13 12:01

Fonden World xFund Allocation steg 2,07 procent i november. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Anders R Hjorth.

Inledningsvis skriver förvaltaren att marknaden rekylerade i slutet av månaden på grund av den nya virusmutationen Omikron. Utöver en ökad volatilitet på grund av viruset belyser förvaltaren de kvarstående problemen med en stigande inflation, energibrist, leveransstörningar och brist på arbetskraft.

Långa räntor var relativt oförändrade under månaden medan korta räntor steg.

"Riksbankens budskap under månaden var att det är först under slutet av 2024 som de ser en räntehöjning och kommer inte att öka sin balansräkning under 2022. Ränteläget och en positiv förväntad ekonomisk tillväxt bör ge ett visst stöd för aktier", skriver förvaltaren.

Gällande fondens aktivitet under månaden skriver förvaltaren att man sålt Volkswagen och tagit in ett nytt innehav i form av det amerikanska hälsovårdsinnehavet Babylon Holdings. I räntebenet sålde man Carnegie Investment Grade, Öhman FRN Hållbar och SPP FRN Företagsobligation.

De främsta bidragsgivarna till fondens avkastning under månaden var Synsam, Volvo Car och Apple. I den negativa vågskålen fanns Babylon Holdings, Volkswagen och American Express.

De tre största innehaven i portföljen var VNV Global, Aker Carbon Capture och Palo Alto Networks med portföljvikter om 4,12, 3,94 respektive 3,87 procent.

Vid utgången av månaden hade fonden en aktieexponering på 89 procent, kassa på 1 procent och en exponering mot räntor på 10 procent.

World xFund Allocation, % november, 2021
Fond MM, förändring i procent 2,07

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.redaktion@finwire.org
© Copyright

World xFund Allocation A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -