På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

DANMARK
INFÖR NYA RESTRIKTIONER (Direkt)

2021-12-08 21:07

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den danska regeringen inför strängare pandemirestriktioner som börjar gälla från och med fredag.

Det rapporterar Dagens Industri med hänvisning till uttalanden från statsminister Mette Frederiksen under en presskonferens på onsdagen.

Inom ramen för de nya restriktionerna kommer krogar att behöva stänga vid midnatt. Konsertlokaler och diskotek med fler än 50 ståplatser kommer att behöva hållas helt stängda.

"Även om den danska ekonomin blomstrar kostar en nedstängning för företag och kulturlivet. Därför ska vi göra vad vi kan för att undvika en omfattande nedstängning", sade statsminister Mette Frederiksen.

Vidare kommer skolelever att tvingas gå på julledighet redan den 15 december och den 5 januari ska de vara tillbaka i skolan.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -