På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

APPLE
APPELLATIONSDOMSTOL SKJUTER UPP VERKSTÄLLANDE AV DOM (Direkt)

2021-12-08 21:59

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) En appellationsdomstol i USA beslutade på onsdagen att avvakta med verkställandet av en dom gällande villkoren i Apples appbutik, som annars skulle ha börjat gälla den 9 december.

Det rapporterar Wall Street Journal.

Bakgrunden till onsdagens beslut är att Apple "åtminstone visat att dess överklagande väcker allvarliga frågor angående fördelarna med tingsrättens beslut".

Vidare kommer beslutet fördröja verkställandet av domen mot Apple, kanske i flera år, kommenterar Wall Street Journal.

Domen, som aviserades i september, beordrade Apple att tillåta apputvecklare att ta betalt från sina användare utanför App Store. Genom förändringen får utvecklare möjlighet att kunna styra sina användare till alternativa betalningsmetoder, för att undgå App Store-avgiften.

Domslutet i september var kopplat till den stämningsansökan som Epic Games lämnat, efter att Apple tagit bort Fortnite-spelet från App Store. Anledningen var att Epic Games skapat en lösning för att ta betalt från kunder utanför App Store.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Apple Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -