TRELLEBORG
STARK BALANSRÄKNING, TITTAR MYCKET PÅ M&A - VD (Direkt)

2021-12-02 14:56

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Trelleborg har inte haft en så stark balansräkning som man har i dag på länge och mer pengar är på väg in i bolaget de kommande sex månaderna efter fullföljandet av avyttringar för flera verksamheter.

Det uppgav bolagets vd Peter Nilsson under Trelleborgs kapitalmarknadsdag på torsdagen.

Trelleborg har successivt sålt av verksamheter som visat på sämre lönsamhet vilka historiskt placerats under affärsområdet Verksamheter under utveckling. Affärsområdet upphörde under årets första kvartal då verksamheterna i huvudsak antingen redan har avyttrats eller planeras säljas av innan årsskiftet.

Fokus kommer att läggas på M&A-fronten och Trelleborg uppger sig ha mellan 15-20 miljarder kronor att nyttja för detta under de kommande tre till fyra åren.

Trelleborg ser i dagsläget över drygt 200 olika potentiella förvärvskandidater.

På en analytikerfråga under kapitalmarknadsdagen om Trelleborg kan komma att se över alternativ för ytterligare finansiering om nuvarande finansiella medel inte skulle räcka till uppgav bolagets finanschef, Fredrik Nilsson, att bolaget troligen kan växa i önskad takt utan att behöva ta in mer kapital.

"Vi skulle potentiellt vilja upprätta en ny fabrik exempelvis, men det är inte alltför dyrt att göra detta. På längre sikt räknar vi inte med att behöva ta in ytterligare kapital", sade han och fortsatte:

"Möjligen att vi skulle se över diverse finansieringsalternativ om vi skulle vara intresserade av ett exceptionellt stort förvärv".

Trelleborg uppgav under kapitalmarknadsdagen att störst fokus kommer skiftas mot affärsområdet Sealing Solutions när det kommer till förvärv framöver.

Verkstadsbolaget meddelade på torsdagsmorgonen att det avser återköpa egna aktier om upp till 2-3 miljarder kronor per år under de kommande åren. Denna summa kan komma att variera beroende på hur mycket förvärv det kan tänkas bli framgent.

Anthony Livebrant +46 8 5191 7906

Nyhetsbyrån Direkt


Trelleborg B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -