THYSSENKRUPP
MÅL NÅ JUSTERAD RÖRELSEMARG 4-6% MEDELLÅNG SIKT (Direkt)

2021-12-02 09:15

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det tyska stålkonglomeratet Thyssenkrupp har som målsättning att nå en justerad rörelsemarginal om 4-6 procent på medellång sikt, framgår av ett pressmeddelande inför torsdagens kapitalmarknadsdag.

Målet innebär en höjning från nuvarande nivå på 2,3 procent för det senaste räkenskapsåret (som redovisades brutet 2020/2021 och löpte till och med den 30 september).

Thyssenkrupp siktar också på att nå ett "starkt positivt kassaflöde före bolagsfusioner och uppköp" inom samma tidsram. Dessutom önskar bolaget betala utdelning till aktieägarna.

Den pågående omstruktureringen av koncernen kommer fortsätta, bland annat i fråga om planerna att knoppa av och börsnotera divisionen Uhde Chlorine Engineers.

Vad avser innevarande räkenskapsåret 2021/2022 så upprepades prognoser om ett justerat rörelseresultat på 1,5-1,8 miljarder euro.

Den svenska aktivistfonden Cevian har sedan 2013 varit storägare i Thyssenkrupp, men avyttrade nyligen en post om 6,9 procent av bolaget, motsvarande halva innehavet.

Aktien handlades ned med omkring 0,5 procent på torsdagen. Hittills i år är aktien upp med omkring 22 procent.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


thyssenkrupp AG - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -