SEDANA MEDICAL
AVSER GÖRA RIKTAD EMISSION PÅ 600 MLN KR (Direkt)

2021-12-02 18:00

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sedana Medical avser göra en riktad nyemission på 600 miljoner kronor till kvalificerade och institutionella investerare i Sverige och internationellt. Bolaget har givit investmentbanken Pareto Securities i uppdrag att utreda emissionsförutsättningarna genomföra ett accelererat bookbuilding-förfarande på torsdagskvällen.

Det framgår av ett pressmeddelande strax efter aktiemarknadens stängning för dagen.

Sedana Medical avser använda nettolikviden från nyemissionen till att finansiera förberedelserna inför kommersialisering av Sedaconda-produkterna för inhalationssedering av mekaniskt ventilerade patienter i intensivvård genom att bygga upp en egen dedikerad verksamhet i USA.

"Ett framgångsrikt genomförande av den planerade riktade nyemissionen skulle inte påverka bolagets offentliggjorda mål att överstiga 500 miljoner kronor i nettoomsättning i Europa det tredje året efter EU-godkännande (2024). Om den riktade nyemissionen genomförs framgångsrikt, och med hänsyn till bolagets ambition att i så fall bygga upp en egen dedikerad verksamhet i USA, skulle ebitda-målet om 40 procent kvarstå, men det skulle väntas uppnås när bolaget har nått en stabil position efter USA-lanseringen", skriver Sedana Medical.

I anslutning till den riktade nyemissionen avser Sedana Medicals vd Johannes Doll förvärva aktier motsvarande cirka 1 miljon kronor från existerande aktieägare till samma pris per aktie som i den riktade nyemissionen.

Sedana Medical-aktien avslutade torsdagens ordinarie börshandel vid 86 kronor.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Sedana Medical - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -