På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

SEDANA MEDICAL
AVSER GÖRA RIKTAD EMISSION PÅ 600 MLN KR (Direkt)

2021-12-02 18:00

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sedana Medical avser göra en riktad nyemission på 600 miljoner kronor till kvalificerade och institutionella investerare i Sverige och internationellt. Bolaget har givit investmentbanken Pareto Securities i uppdrag att utreda emissionsförutsättningarna genomföra ett accelererat bookbuilding-förfarande på torsdagskvällen.

Det framgår av ett pressmeddelande strax efter aktiemarknadens stängning för dagen.

Sedana Medical avser använda nettolikviden från nyemissionen till att finansiera förberedelserna inför kommersialisering av Sedaconda-produkterna för inhalationssedering av mekaniskt ventilerade patienter i intensivvård genom att bygga upp en egen dedikerad verksamhet i USA.

"Ett framgångsrikt genomförande av den planerade riktade nyemissionen skulle inte påverka bolagets offentliggjorda mål att överstiga 500 miljoner kronor i nettoomsättning i Europa det tredje året efter EU-godkännande (2024). Om den riktade nyemissionen genomförs framgångsrikt, och med hänsyn till bolagets ambition att i så fall bygga upp en egen dedikerad verksamhet i USA, skulle ebitda-målet om 40 procent kvarstå, men det skulle väntas uppnås när bolaget har nått en stabil position efter USA-lanseringen", skriver Sedana Medical.

I anslutning till den riktade nyemissionen avser Sedana Medicals vd Johannes Doll förvärva aktier motsvarande cirka 1 miljon kronor från existerande aktieägare till samma pris per aktie som i den riktade nyemissionen.

Sedana Medical-aktien avslutade torsdagens ordinarie börshandel vid 86 kronor.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Sedana Medical - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -