NOBIA
MEDIAMARKT-AVTAL GÄLLER ETT VARUHUS, PLANER PÅ FLER (Direkt)

2021-12-02 13:50

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nobias avtal om att bli köksleverantör till Mediamarkt i Sverige gäller inledningsvis ett varuhus i Göteborg. Med tiden kommer det dock bli fler.

Det säger Mediamarkts Sverigechef Magnus Håkansson till Nyhetsbyrån Direkt.

Det var på onsdagen som det meddelades att Nobia blir hemelektronikkedjans köksleverantör i Sverige. Avtalet innebär att Nobia kommer att leverera kompletta kökslösningar.

Mediamarkt har 28 varuhus i Sverige. Magnus Håkansson säger att utrullningen kommer ske till "många" varuhus, men inte alla. Om det går enligt förväntan blir det ytterligare tre till fem varuhus nästa år, utöver det första i Göteborg.

I samband med att avtalet offentliggjordes på onsdagen uppgav Nobia att de första köken "kommer bli tillgängliga i utvalda Mediamarkt-varuhus under första kvartalet 2022".

Finns det planer på att detta ska tas utomlands?

"Det finns ett intresse för det här konceptet i flera länder men vi ansvarar ju bara för Sverige och vi har definierat det här projektet för den svenska marknaden i samarbete med Nobia", svarar Magnus Håkansson.

Nobia-aktien steg över 3 procent på onsdagen i spåren av Mediamarkt-nyheten. Strax efter lunchtid på torsdagen hade den fallit tillbaka med 3,1 procent på en sur börs.

Emil Mattsson +46 8 5191 7916

Nyhetsbyrån Direkt


Nobia - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -