INTEGRUM
PANDEMIEFFEKT TYNGDE FÖRSÄLJNING 2 KV (Direkt)

2021-12-02 08:52

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-listade medicinteknikbolaget Integrums försäljning sjönk 5 procent under det andra kvartalet, augusti-oktober, i det brutna räkenskapsåret 2021/22.

"Vi kan konstatera att försäljningen under räkenskapsårets andra kvartal hamnade i en kraftig pandemirelaterad motvind. När operationerna återigen började komma igång under senare delen av våren trodde och hoppades vi, och många med oss, att pandemins negativa påverkan på sjukvården var över. Sedan slog deltavarianten av coronaviruset till under sommaren samtidigt som det uppstod en akut brist på vårdpersonal i både USA och Europa, även det en fördröjd pandemieffekt när många slitit för hårt och för länge. Konsekvensen blev att många operationer ställdes in under hösten, och tyvärr fortsätter att ställas in", skriver bolagets vd María López.

Integrums försäljning under de två första kvartalet summeras till 24,8 miljoner kronor, en ökning med 25 procent jämfört med förra året. Försäljningen under rullande 12-månadersperioden ligger nu på 48,1 miljoner kronor.

"Motvinden i försäljningen är visserligen frustrerande, men vi befinner oss bara i början av vår tillväxtresa och viktigast för vår långsiktiga tillväxt är ett fortsatt högt tempo i expansionen av vår verksamhet i USA", skriver vd.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Integrum B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -