På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Husqvarna
Analyshusen står fast vid sina köprekommendationer för Husqvarna efter kapitalmarknadsdag (Finwire)

2021-12-02 11:24

Skogs- och trädgårdsproduktbolaget Husqvarnas kapitalmarknadsdag under onsdagen har inte resulterat i ändrade uppfattningar hos analyshusen, vilka forsätter att köpstämpla aktien.

Pareto, som har en riktkurs på 155 kronor på Husqvarna, skriver att kapitalmarknadsdagen resulterade i högre finansiella mål och bekräftade de solida tillväxtmöjligheterna relaterade till robotik, batteriprodukter och bevattning framöver. Pareto lämnar estimaten oförändrade samtidigt som man anser aktien vara attraktivt prissatt baserat på det genomsnittliga fria kassaflödet för 2021-2023.

Kepler Cheuvreux uppger att presentationen var solid och noterar att ledningen känner sig trygg kring målen.

"Den verkliga spänningen i Husqvarna-fallet ligger i möjligheterna kring den professionella robottekniken som precis har börjat utvecklas med Husqvarna som den omstöpande aktören", skriver Kepler som har riktkursen 150 kronor.

Handelsbanken fokuserar också på robotgräsklipparna och säger att de är avgörande för att kunna accelerera bolagets tillväxt till 5 procentsmålet.

"Även om marknadstillväxten för robotgräsklippare för hemmamarknaden väntas mattas då penetrationsgraden ökar, bedömer vi att försäljningen till professionella kunder kommer att ge stöd för en hög tillväxt. Vi menar således att Husqvarna är i ett bra läge att nå det satta målet för den organiska tillväxten", skriver Handelsbanken.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.seredaktion@finwire.org
© Copyright

Husqvarna A - I dag

{point.key}

Husqvarna A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -