FLEXQUBE
AVSER GÖRA RIKTAD EMISSION OM 0,8 MLN AKTIER (Direkt)

2021-12-01 17:54

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Flexqube, som tillverkar materialhanteringsvagnar, avser göra en riktad emission av upp till 0,8 miljoner aktier. Nettolikviden planeras att användas för att finansiera Flexqubes fortsatta expansion till ett globalt robotföretag, stärka bolagets försäljnings- och marknadsföringskapacitet samt till att skala upp bolagets leveranskapacitet.

Det framgår av ett pressmeddelande i samband med aktiemarknadens stängning på onsdagen.

Flexqube har anlitat investmentbanken Carnegie för att undersöka förutsättningarna för nyemissionen. Teckningskursen och det totala antalet aktier att emitteras kommer att bestämmas genom ett accelererat bookbuilding-förfarande.

Flexqube-aktien stängde vid 75:40 kronor. Ifall Flexqube skulle emittera 0,8 miljoner aktier till den kursen, utan rabatt, skulle bolaget tillföras cirka 60 miljoner kronor.

"Styrelsen har noga övervägt alternativa finansieringskällor, däribland förutsättningarna för att genomföra en företrädesemission istället för en riktad emission och styrelsen anser det vara i bolagets och dess aktieägares bästa intresse att genomföra den nu planerade riktade emissionen", skriver bolaget.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


FlexQube - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -