TELLUSGRUPPEN
ORGANISK TILLVÄXT 21% 3KV, EJ NÖJD MED LÖNSAMHET (Direkt)

2021-11-30 09:14

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Friskolekoncernen Tellusgruppen, som listades på First North i april, redovisar intäkter om 62,9 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2021 (48,0). Organisk tillväxt uppgick till 21,4 procent medan 9,6 procent kommer från periodens förvärv.

Rörelseresultatet före avskrivningar, ebitda, uppgick till 5,6 miljoner kronor (7,2), motsvarande en marginal om 9,0 procent (14,9).

Nettoresultatet låg på 3,5 miljoner kronor (5,9).

Vd Bijan Fahimi pekar på att Tellusgruppen har tre övergripande mål: hög verksamhetskvalitet, hög tillväxttakt och hållbar lönsamhet.

"När vi summerar årets tre första kvartal kan vi konstatera att vi lyckats med huvuddelen av dessa mål med god marginal. Det som släpar efter är lönsamheten. Vår verksamhet håller en god kvalitativ nivå inom samtliga affärsområden. Vår tillväxt är för andra året i rad i linje med de högt uppsatta målen, och vi växer dessutom extra snabbt inom grundskola och barnpassning. Nedgången i lönsamhet är vi dock inte nöjda med", skriver vd i delårsrapporten.

Arbetet med att långsiktigt förbättra lönsamheten fortsätter, enligt vd.

"Stort fokus läggs på att integrera, effektivisera och uppgradera alla skolor och förskolors stödfunktioner. Detta arbete förväntas vara slutfört i början av nästa år, vilket kommer att ha en påtaglig effekt på administrationens kvalitet och kostnadseffektivitet", skriver Bijan Fahimi.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Tellusgruppen - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -