På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Zoomability
Zoomability står redo för expansion - Analyst Group (Finwire)

2021-11-25 10:59

Elfordonsbolaget Zoomability står redo att exekvera på sin uttalade expansionplan. Det skriver Analyst Group i en uppdragsanalys, där de härleder en riktkurs om 13,9 kronor i ett basscenario.

Analyshuset skriver att bolaget i år haft något av ett mellanår, där pandemin och komponentbristen hämmat tillväxten. Dock framhåller man att bolaget stärkt sitt distributionsnätverk och fått en medicinteknisk registrering av Zoomen. I kombination med kapitalinjektionen under Q2-21 bäddar detta för stark tillväxt, heter det.

Bolagets produkt Zoom Uphill går inom ramen för en eldriven rullstol, men dock har den egenskaper av en fyrhjuling lämpad för tuffare terräng, skriver analyshuset. Detta medför att produkten kan användas för en större population.

"Marknaden för eldrivna rullstolar och eldrivna fyrhjulingar väntas växa med en årlig takt om 8,4 procent respektive 23,4 procent kommande år, vilket ger medvind för Zoomability att lyckas med sin utstakade expansionsplan."

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Zoomability - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -