PHARMIVA
PIVA01-STUDIEN FÖRSENAS YTTERLIGARE (Direkt)

2021-11-05 15:49

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Medicinteknikbolaget Pharmiva uppger att rekryteringen till bolagets kliniska studie PIVA01 blir ytterligare försenad, som följd av eftersläpning i vården sedan covid-19-pandemin.

Det framgår av ett pressmeddelande efter börsens stängning på fredagen.

"Orsaken är utmaningar med patientrekryteringen i Skottland på grund av covid-19-pandemin vilket innebär att placeboprodukten som används i studiens kontrollarm måste nyproduceras", skriver bolaget i pressmeddelandet.

Studien uppges därav ha pausats och planeras att aktiveras igen i januari 2022. Bolaget spår att resultat från PIVA01 kan presenteras i slutet av 2022.

Bolaget aviserade redan i juli 2021 att resultat från studien väntas försenas från den initiala tidsplanen om "första kvartalet 2022".

Samtidigt aviserar Pharmiva att bolaget utforskar möjligheterna att utöka studien och inkludera svenska kliniker för att öka takten i patientrekryteringen, enligt pressmeddelandet.

"Den här sortens förseningar är naturligtvis frustrerande, men syftet med PIVA01-studien är enbart att fördjupa kunskapen om Vernivias effekter och den påverkar inte vår lansering som fortsätter med full kraft", kommenterar bolagets vd Christina Östberg Lloyd i pressmeddelandet.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -