På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

C Worldwide Healthcare Select
C Worldwide Healthcare Select slog index i september - 1Life Healthcare är nytt innehav (Finwire)

2021-10-28 17:10
Fonden C Worldwide Healthcare Select minskade 2,2 procent i september, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 4,0 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 5,8 procent och är därmed sämre än index som har ökat 18,3 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Fonden har köpt in ett nytt innehav i form av 1Life Healthcare, ett bolag som specialiserat sig på primärvårdsupplevelse. Fonden ökade också i Privia Health samt Oak Street medan man minskade i Anthem, Axonics, Biohaven, Coherus, Dexcom, Horizon, Quidel och Teladoc.

Positiva bidrag kom från Quidel, efter att Joe Biden annonserat att det behövs mer Covid-19-testning i USA och bolaget vunnit ett stort kontrakt med amerikanska försvaret, Biohaven, fick godkänt av FDA att inleda pivotala studien för SRP-5051, ett nytt läkemedel för behandling av Duchennes muskeldystrofi.

Negativt bidrog Aerie Pharma, missade primära målen i studie av nytt läkemedel mot torra ögon, LHC Group, två analytiker initierade bevakning av aktien med avvaktande syn och Privia Health, föll trots avsaknad av nyheter.[Tabell 1]

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

C WorldWide Healthcare... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -