På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

ADVENTURE BOX
AKTIEÄGARE VILL SE STYRELSEFÖRÄNDRING (Direkt)

2021-10-27 16:48

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) En grupp aktieägare med drygt 15 procent av aktier och röster i Adventure Box kräver att delar av styrelsen i bolaget byts ut.

Brev har skickats till bolaget med begäran om att en extra bolagsstämma utlyses där förslag till ny styrelse ska behandlas.

Det framgår av ett pressmeddelande från Adventure Box.

Aktieägarna bakom kravet är tidigare vd Christopher Kingdon, Cleo Hayes-McCoy, Hans Ternbrant, Jonas Nordström och Göran Ofsén.

Christopher Kingdon är ledamot av styrelsen i dag och föreslås kvarstå och även axla ordföranderollen. Därutöver är aktieägargruppens förslag att styrelsen ska bestå av Cleo Hayes-McCoy, Hans Richter och Rikard Herlitz. Den senare valdes in i styrelsen tidigare i år.

Ledamöter som då skulle få lämna styrelsen om gruppens förslag blir verklighet är Örjan Frid (ordförande), Staffan Eklöw, Claes Kalborg och Jason Williams.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Adventure Box Technology - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -