På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

MICROSOFT
RESULTAT 2:71 USD/AKTIE 1 KV (EST 2:07) (NY) (Direkt)

2021-10-26 23:04

(Tillägg: från fjärde stycket och framåt)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Microsoft redovisar ett resultat per aktie på 2:71 dollar för det första kvartalet i det brutna räkenskapsåret.

Analytikernas förväntningar var ett resultat på 2:07 dollar per aktie, enligt S&P Global Market Intelligence.

Intäkterna var 45 miljarder dollar, en ökning med 22 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Väntat var intäkter på 44 miljarder dollar.

Justerat för engångsposter, som i kvartalet bland annat inkluderat en skattelättnad om 3,1 miljarder dollar, uppgick resultatet till 2:27 dollar per aktie. Analytikerna hade här förväntat sig 2:08 dollar.

Segmentet för produktivitets- och affärsprogram, som bland annat inkluderar Office, redovisade intäkter om 15 miljarder dollar, motsvarande en ökning med 22 procent, jämfört med motsvarande period förra år. Bolagets egen prognos var att intäkterna inom segmentet skulle landa inom intervallet 14,5-14,8 miljarder dollar.

Bolagets molnsegment, som går under namnet Intelligent Cloud och som inkluderar AWS-konkurrenten Azure, redovisade intäkter om 17 miljarder dollar, en ökning med 31 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Här hade bolaget guidat för intäkter inom spannet 16,4-16,7 miljarder dollar.

Aktien steg något i den amerikanska efterhandeln.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Microsoft Corp - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -