På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Maha Energy
Försening Tie-4 påverkar Maha Energys produktion i år (Finwire)

2021-10-22 06:13
Oljebolaget Maha Energy har råkat ut för ett bakslag i färdigställandet av brunnen Tie-4 vilket gör att årets produktion förväntas bli 12,5 procent lägre än tidigare uppskattning. Den minskade produktionen påverkar däremot inte omsättningen till samma grad tack vare den senaste tidens ökning av råvarupriserna, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Det är borrkronan som fastnat i den horisontella brunnen Tie-4, vilket kräver åtgärder i form av en sidoborrning. Det nya datumet för färdigställande för Tie-4 förväntas vara i slutet av året. Det innebär en förskjutning av 171 000 BOE, eller 469 BOEPD (fat oljeekvivalenter per dag), av produktionen på årsbasis.

”Agua Grande-reservoaren på Tie-4 genomborrades högre än väntat, vilket är positivt, men samtidigt som man kom ut ur hålet med borrsträngen för att sänka produktionshöljet fastnade borrkronan. Förseningen är nu betydande och kommer att påverka vår tidigare produktionsuppskattning för 2021. Vi räknar nu med att ha Tie-4 i produktion innan årets slut", kommenterar vd Jonas Lindvall.

Den uppskattade årliga snittproduktionen för 2021 justeras till 3 500 - 4 000 BOEPD. Den utgående produktionsvolymen för året uppskattas fortsatt till 5 000 - 5 500 BOEPD, förutsatt att Tie-4 är i produktion före årets slut.

För det tredje kvartalet var den genomsnittliga produktionstakten 3 610 BOEPD.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Maha Energy - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -