På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

FED
PÅ RÄTT SPÅR FÖR TAPERING, HÖG INFL ÄVEN NÄSTA ÅR - POWELL (Direkt)

2021-10-22 18:16

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska centralbanken är "på rätt spår" för att börja minskningen av de månatliga obligationsköpen. Samtidigt väntas den höga inflationsnivån, som påverkats av pandemirelaterade utbudsbister, dröja sig kvar även under nästa år.

Det sade chefen för Federal Reserve, Jerome Powell, på fredagskvällen, enligt rapportering från New York Times.

"Utbudsbegränsningar och förhöjd inflation kommer sannolikt att pågå längre än vad som tidigare förväntats och långt in i nästa år, samma sak gäller för lönetrycket", uppgav Fed-chefen.

Han framhöll även att Feds policy måste vara anpassad för en rad olika ekonomiska utfall, och att centralbanken måste vara redo att justera politiken vid förändring i ekonomin.

Om inflationen riskerar att förbli hög "kommer vi använda våra verktyg för att bevara prisstabiliteten, samtidigt som vi tar hänsyn till vårt mål om maximal sysselsättning", sade Jerome Powell vidare.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -