På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

INDUSTRIVÄRDEN
AVSER MINSKA AKTIEKAPITAL PGA SHB-UTDELNING (Direkt)

2021-10-21 20:39

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Industrivärden avser att kalla till en extra bolagsstämma för beslut om minskning av aktiekapitalet genom indragning av de A-aktier i Industrivärden som investmentbolaget kommer att erhålla genom extrautdelningen från innehavsbolaget Handelsbanken.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Åtgärden syftar till att Industrivärdens aktieägare på bästa sätt ska kunna tillgodogöra sig det mottagna värdet, heter det. Styrelsens fullständiga förslag kommer att offentliggöras i samband med den kommande kallelsen till en extra bolagsstämma i Industrivärden.

Den extra bolagsstämman avses hållas den 23 november.

Industrivärden kommer att erhålla cirka 3,3 miljoner egna A-aktier, motsvarande ett värde om cirka 930 miljoner kronor, från Handelsbankens utdelning.

En indragning av aktierna bedöms vara det mest lämpliga alternativet, då Industrivärdens A-aktie handlas till rabatt mot det underliggande substansvärdet.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Industrivärden A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -