På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Genovis
Genovis ingår licensavtal med Selecta Bioscience för att utveckla det nya enzymet Xork (Finwire)

2021-10-21 14:13
Bioteknikbolaget Genovis har ingått ett exklusivt licensavtal med Selecta Bioscience för utveckling och kommersialisering av ett nytt antikroppsklyvande enzym inom genterapi och autoimmuna sjukdomar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Genovis beviljar Selecta en exklusiv licens för att utveckla och kommersialisera ett nytt patentsökt antikroppsklyvande enzym, Xork, som en potentiell förbehandling vid genterapi och inom autoimmuna sjukdomar.

Sammanfattning av avtalsvillkoren:
* Genovis erhåller förskottsbetalning och tidiga milstolpsbetalningar om 6 miljoner dollar och har rätt att erhålla upp till 598 miljoner dollar i utvecklings-, regulatoriska och kommersiella milstolpsbetalningar. Genovis erhåller tvåsiffrig royalty på försäljning av Xork.
* Genovis behåller rättigheterna till Xork enzymet inom alla övriga applikationer för att fortsatt stödja kärnverksamheten med innovativa enzymatiska verktyg inom preklinikisk läkemedelsutveckling, diagnostik och bioprocessapplikationer.

Samarbetet avser att kombinera Genovis nyutvecklade Igg-specifika Xork proteas med Selectas Immtor platform för att både möjliggöra genterapi för patienter med neutraliserade antikroppar samt som behandlingsmetod förantikroppsmedieradeautoimmuna sjukdomar.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Genovis - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -