På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

BE GROUP
FORTSATT STIGANDE STÅLPRISER 4 KV ENL VD (Direkt)

2021-10-21 14:08

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Metallgrossisten BE Group ser att stålpriserna kommer att fortsätta stiga under det fjärde kvartalet i år, men inte på något sätt i närheten av tredje kvartalets prisökningar.

Det skriver vd Peter Andersson i bolagets niomånadersrapport.

"Efterfrågan på stål bedöms vara hög kommande år och bedömningen är också att omställningen till grön ståltillverkning kommer att kräva en mer hållbar prisbild för stålproducenterna", skriver BE Group-chefen och tillägger att i takt med att priserna stabiliseras är det möjligt att en viss marginalkontraktion sker, då dyrare nyinköpt material säljs.

Gällande det tredje kvartalets gång noterar Peter Andersson att perioden normalt sett är svag för BE Group, men att fortsatt ökad efterfrågan i kombination med stigande stålpriser och ökade bruttomarginaler gör att bolaget "återigen" levererar ett starkt kvartal.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


BE Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -