På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Novo Nordisk
Utrymmet för besvikelser är litet för Novo Nordisk - Handelsbanken sänker till behåll (Finwire)

2021-10-19 10:13
Handelsbanken sänker sin rekommendation för det danska läkemedelsbolaget Novo Nordisk och menar att utrymmet för besvikelser är litet i en tid när "nästan alla är överviktade aktien". Det framgår av en analys.

Banken värdesätter att Novo endast fokuserar på ett fåtal områden, vilket har lett till höga inträdesbarriärer och bra hävstångseffekter i verksamheten samt hög lönsamhet. Dock innebär detta en högre risk menar banken. Enligt Bloomberg väntas cirka 56 procent av Novos intäkter under 2025 vara hänförligt till dess huvudmolekyl, att jämföra med 15 procent för jämförelsebolag.

Banken skriver att Novo brukar handlas till en premie jämfört med sektorn, men att den uppgår till 109 procent baserat på P/E-talet för 2022p, samtidigt som bolaget värderas till 10 gånger försäljningen. Mot bakgrund av en potentiell motvind under 2022 så sänker banken sin rekommendation till behåll.

Banken har bytt analytiker som täcker Novo Nordisk.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

Novo Nordisk B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -