FOXCONN
PRESENTERAT KONCEPTBILMODELLER VID TECH-DAG I TAIPEI (Direkt)

2021-10-18 08:52

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den taiwanesiska kontraktstillverkaren Foxconn har presenterat sina första koncept-modeller för elbilstillverkning vid ett bolagsarrangerat tech-evenemang i Taipei, rapporterar flera medier.

Foxconn spås vara en trolig tillverkare av de bilar som amerikanska Apple har på ritbordet, eftersom det taiwanesiska bolaget länge tjänat som kontraktsmontör av Iphone. I media beskrivs evenemanget där bilarna presenterades som en milstolpe för Foxconns framtida projekt.

Katalogen av konceptmodeller bestod av så väl stadsjeep som sedan på bilsidan och även en el-buss fanns på scenen. Det tydliggjordes dock att Foxconn inte avser utveckla egna modeller utan snarare tillverka åt andra bolag.

Foxconn har också nyligen etablerat sig med ett första steg in i USA-marknaden, där en fabriksaffär aviserades i september då den krisande elbilsentreprenören Lordstown Motors tillverkningsfaciliteter köptes upp för 280 miljoner dollar.

Den första kundetableringen är dock taiwanesisk. Yulon Motors blir Foxconns första elbilskund, enligt besked på evenemanget.

Hittills har också avtal och intentionsavtal ingåtts med biltillverkare som Fisker, Stellantis och Volvo- och Volvo Cars-storägaren Zhejiang Geely.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Apple - I dag

{point.key}

Volvo B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -