RobecoSAM Smart Materials Fund D EUR
Robeco SAM Smart Materials Equities minskade 5,37 procent i september - Onto Innovation största innehavet i portföljen (Finwire)

2021-10-15 16:10
Fonden RobecoSAM Smart Materials Equities D EUR minskade 5,37 procent i september, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som minskade 2,37 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 14,32 procent och är därmed sämre än index som har ökat 19,34 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Pieter Busscher.

September präglades av ökad inflation vilket drevs på av kraftigt stigande energipriser.

Bland de positiva bidragsgivarna under månaden fanns Renewi, Fanuc, Yaskawa, SQM och Nano One. I den negativa vågskålen fanns bland annat Rockwool och PTC.

Framöver ser förvaltaren ljust på marknaden för effektiva material och produktionstekniker. Ett ökat fokus på minskade utsläpp och en cirkulär ekonomi öppnar upp för attraktiva investeringsmöjligheter.

De största innehaven i fondens portfölj var vid månadsskiftet Onto Innovation, IPG Photonics och PTC med portföljvikter om 4,21, 4,14 respektive 3,19 procent.

De tio största innehaven i fondens portfölj stod för 31,47 procent av det totala förvaltade kapitalet.


[Tabell 1]

Isabella Millings
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -