SHB
KONCENTRERAR, AVVECKLAR INTE DANSK ANALYSVERKSAMHET - DI (Direkt)

2021-09-30 15:15

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Handelsbanken är på väg att avveckla sin aktieanalysverksamhet i Köpenhamn, rapporterade den danska affärstidningen Börsen i förra veckan. Enligt tidningen har de analytiker som arbetat i Köpenhamn sagts upp eller erbjudits jobb i Stockholm.

Banken förnekar dock uppgifterna, enligt Dagens Industri.

"Det stämmer inte att vi stänger vår aktieanalys i Danmark", har bankens globala aktiechef Christer Beckard sagt till DI.

Christer Beckard säger dock till tidningen att banken koncentrerar sin nordiska bolagsanalys inom en majoritet av dess fokusområden till Stockholm.

"Vi har fortsatt höga ambitioner och kommer med vår satsning att täcka fler bolag i Norden bland annat i Danmark", säger han i en kommentar.

Enligt Bloomberg och DI har dock flera analytiker lämnat, eller är på väg att lämna, banken. Aktieanalytikern Peter Sehested, som täckt bolagen Astra Zeneca, Novo Nordisk och Sobi, ska lämna banken inom kort. Samtidigt ska Stockholmsbaserade Mattias Häggblom, som kom till Handelsbanken i februari, ha tagit över täckningen av Sobi och har även rollen som sektoransvarig för life science.

Handelsbanken ska också ha anställt hälsovårdsanalytikern Rickard Anderkrans från ABG Sundal Collier och Suzanna Queckborner från Novo Holdings till sitt team i Stockholm, enligt DI.

David Djuphammar +46 8 5191 7913

Nyhetsbyrån Direkt


Handelsbanken A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -