På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Neonode
Redeye höjer motiverat värde för Neonode kraftigt - ser ökad potential i Samsung/Apple-stämning (Finwire)

2021-09-29 14:25
Redeye höjer motiverat värde i basscenariot för Neonode till 19 dollar (10) då man ser stor potential i stämningen mot Samsung och Apple. Det framgår av en analys.

Teknikbolaget Neonodes licensavtal med teknikjätten Samsung indikerar dubbel royalty per enhet jämfört med tidigare uppskattningar. Ett av de viktigaste dokumenten är det tecknade licensavtalet med Samsung från 2005, där den sydkoreanska jätten gick med på att betala Neonode 2 euro per enhet. Redeye estimerar att 1 miljard enheter innefattas i stämningen.

Analysfirman tror att nyckeln för att avgöra vinnaren ligger i patent 879, som Apple och Samsung hävdar är ogiltiga på grund av "känd teknik". Redeye tror att det undertecknade licensavtalet visar motsatsen och således ökas Aequitas/Neonodes chanser att vinna tvisten.

Emellertid ser man en stor osäkerhet och man uppskattar sannolikheten för en seger eller förlikning till 20 procent. Med anledning av ovan höjer även Redeye sitt bull-case till 57 dollar (19) och sitt bear-case till 2 dollar (4).

Neonodes aktie har i det närmaste fördubblats sedan den 1 september och stängde igår på 9,30 dollar på Nasdaq i USA.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -