På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Schroder ISF Japanese Opp A SEK Acc
Schroder ISF Japanese Opportunity ökade 0,6 procent i augusti (Finwire)

2021-09-28 12:22
Fonden Schroder ISF Japanese Opp A SEK Acc steg 0,6 procent i augusti, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 3,2 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 10,6 procent och är därmed bättre än index som har ökat 9,7 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av fondens förvaltare Ken Maeda.

Bland de negativa bidragsgivarna för fondens relativa utveckling fanns bland annat elektronikföretaget TDK och spelutvecklaren Nexton.

För den andra månaden i rad var de största positiva bidragande faktorerna till den relativa utvecklingen var avsaknaden av både Softbank och Nintendo i fondens portfölj.

Vid månadsskiftet hade fonden störst sektorexponering mot innehaven inom information och kommunikation samt kemikalier med portföljvikterna 10,0 respektive 8,8 procent.

Fondens största innehav var ITOCHU, C Uyemura och ORIX med 3,2, 3,0 respektive 2,9 procent.


[Tabell 1]

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -