På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Dometic
Placera köpstämplar Dometic - 'allt annat än ett cold case' (Finwire)

2021-09-24 09:52
Fritidsproduktsbolaget Dometics köp av amerikanska Igloo visar att bolaget är allt annat än ett cold case, skriver Placera.

Affären har gillats av analytikerkåren och uppsidan är nu på 30 procent. Att gapet är så pass stort beror på att Dometics Q2-rapport i somras inte mottogs väl.

”Aktien reagerade tydligt negativt på den lilla besvikelsen och det hjälpte inte att Juan Vargues vittnade om en rekordhög ordstock och om optimism kring efterfrågan i höst, trots komponentbrist och fraktproblem. Kursen är nu 12 procent lägre än inför det andra kvartalets rapport och värt att notera är även att den ligger under nivån där Dometic i somras tog in 3,3 miljarder kronor i en emission med syfte att ladda bössan för framtida förvärv”, skriver Placera.

Beaktat tillväxtambitionerna och kurssvackan anser Placera att det är rätt tid att plocka in bolaget i portföljen.

”Vi tror att Dometic kan ha en flerårig period med bra tillväxt framför sig där ytterligare förvärv adderar vinsttillväxt som inte ligger i prognoserna idag. Sommarens kurssvacka har öppnat ett bra långsiktigt köptillfälle”, skriver Placera.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Dometic Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -