På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

HUMBLE GROUP
FÖRVÄRVAR SOLENT FÖR MAXIMALT 1.385 MLN KR (Direkt)

2021-09-23 17:39

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Humble Group har tecknat avtal om att förvärva Solent Global Limited.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen uppgår till maximalt 1.385 miljoner kronor 968 miljoner kronor utgör fast köpeskilling, 91 miljoner kronor utgör uppskjuten köpeskilling och upp till 325 miljoner kronor utgör tillggsköpeskillingar som baseras på Solents framtida ebitda-resultat.

Av köpeskillingen kommer 803 miljoner kronor att erläggas kontant och återstående 166 miljoner kronor kommer att erläggas med nyemitterade aktier i Humble.

Solent är en leverantör av märkes-, licens- och white label-produkter till konsumentsektorn i Storbritannien och på flera internationella marknader och omsatte 963 miljoner under de 12 månader som slutade i juni 2021. Under samma period uppgick justerad ebitda till 141 miljoner.

Solent prognostiserar en nettoomsättning och justerad ebitda för de kommande tolv månaderna om 1.153 miljoner kronor respektive 158 miljoner kronor.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Humble Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -