ALLARITY
PRESENTERAR ÖVERLEVNADSDATA FÖR DOVITINIB VID ESMO (Direkt)

2021-09-16 10:40

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Allarity Therapeutics presenterar vid den pågående ESMO-kongressen valideringsresultat för sin Dovitinib DRP-kompletterande diagnostik med data från Novartis tidigare fas 3-studie med dovitinib vid njurcellscancer.

Presentationen visar bland annat att patienter med njurcellscancer som utvalts för Dovitinib DRP-kompletterande diagnostik hade en medianöverlevnad på 15,0 månader jämfört med 11,2 månader vid behandling med preparatet sorafenib.

Fördelarna med dovitinib var också uppenbar vad gäller progressionsfri överlevnad, skriver Allarity i ett pressmeddelande.

Allarity planerar att lämna in en ansökan till amerikanska läkemedelsverket FDA under fjärde kvartalet 2021 för ett godkännande av dovitinib för behandling vid njurcellscancer.

Dovitinib är en läkemedelskandidat som Allarity har inlicensierat från Novartis och vidareutvecklar tillsammans med sin DRP-teknologi för bedömning av vilka patienter som kan dra nytta av behandling med dovitinib.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Allarity Therapeutics - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -