På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

BÖRSVECKAN
KÖP BLA ARLA PLAST, KAMBI, DUNI OCH BHG (Direkt)

2021-08-23 07:22

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börsveckan rivstartar höstterminen med att rekommendera köp i Arla Plast, Kambi, Itab, Byggpartner, Duni, BHG och Svedbergs. Avvakta blir rådet för Mildef, Freemelt och Tele2.

Det framgår av det första numret av Börsveckan efter sommaruppehållet.

Börsnykomlingen Arla Plast hade ett rekordår 2020 då det fanns akut behov av plast för barriärer under den inledande fasen av pandemin. 2021 blir mer ett mellanår på grund av tuffa jämförelsetal, men värderingen är lockande låg, skriver Börsveckan som är berett att köpstämpla aktien på kursnivåer kring 50 kronor. Aktien stängde på just 50 kronor i fredags.

En annan börsdebutant med ett starkt 2020 bakom sig är Mildef, som säljer stryktålig elektronik till försvarsmakter. Inledningen av 2021 har också varit start och kursen har dragit uppåt rejält.

"Lite för mycket tyvärr", skriver Börsveckan som tycker att tillväxtutsikterna ser bra ut men som landar i en avvakta-rekommendation på grund av att nuvarande värdering känns rimlig.

Kambi har haft en tuff sommar, kursen har havererat, först efter kvartalsrapporten och sedan nyheten om att ännu en stor kund går förlorad, skriver Börsveckan. Däremot är balansräkningen trygg och Börsveckan anser att marknadsutsikterna för Kambi ändå är så pass goda att aktien är köpvärd.

Itabs andra kvartal blev ett litet hack i kurvan, efter en stark inledning på året. Börsveckan tror att det handlar om övergående problem och anser också att värderingen är fortsatt attraktiv. Köprådet sedan tidigare upprepas.

3D-printingbolaget Freemelt, som noterades i juli, är ett ungt bolag i investeringsfasen. I noteringsprospektet uppgavs att marknaden för 3D-printing var svagt under första halvåret och Börsveckan vill ha mer information dels om marknadsåterhämtning på kort sikt och en indikation om bolagets kommersialiseringsframgångar. Kvartalsrapport släpps i slutet av augusti och Börsveckans råd är att avvakta just nu.

Byggpartner kom med en solid halvårsrapport och ser fortfarande väldigt billig ut, enligt Börsveckan som upprepar sitt köpråd.

Duni har kämpat i motvind i flera år och pandemin medförde ännu större problem. Nu ser det bättre ut och aktien är försiktigt värderad, skriver Börsveckan som ser aktien som ett bra defensivt val och rekommenderar köp.

BHG fortsätter att visa hög tillväxt under det andra kvartalet trots tuffa jämförelsetal. Aktien har kommit ner på oro för vikande tillväxt och sämre marginaler. Börsveckan ser ett köpläge.

Svedbergs fortsätter att visa styrka efter det danska förvärvet i slutet av 2020. Tillväxten imponerar och nu kommer effekten på lönsamheten också, heter det i analysen som mynnar ut en upprepad köprekommendation.

Tele2 hade ett bra andra kvartal men med en hemmamarknad beskriven som turnaround och strategiska förhoppningar knutna till före detta Comhem känns Tele2 inte särskilt lockande. Avvakta, råder Börsveckan.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Arla Plast - I dag

{point.key}

BHG Group - I dag

{point.key}

ByggPartner - I dag

{point.key}

Duni - I dag

{point.key}

Freemelt Holding - I dag

{point.key}

ITAB Shop Concept - I dag

{point.key}

Kambi Group Plc - I dag

{point.key}

Mildef Group - I dag

{point.key}

Svedbergs B - I dag

{point.key}

Tele2 A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -