På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Stockholmsbörsen
Insynsköpen har varit pricksäkra under rapportperioden - Di (Finwire)

2021-07-30 09:27
Insynsköpen har varit fler och större än försäljningarna under rapportperioden. Insynspersonerna har samtidigt varit ovanligt pricksäkra, skriver Dagens industri.

Den senaste månaden har det gjorts 602 insiderköp till ett värde av 4,2 miljarder kronor. De köpta aktierna har gett en avkastning på 7,7 procent medan de sålda backat med 0,7 procent. Det är tydligt att insynspersoner ser fortsatt positivt på aktierna trots att Stockholmsbörsen under första halvåret steg med 25 procent.

Toppar listan över månadens största insynsköpare gör Industrivärdens Fredrik Lundberg via Lundbergföretagen och H&M-familjens Stefan Persson. Industrivärdensfären har i juli köpt aktier i Volvo för 618 miljoner kronor och i Sandvik för 541 miljoner kronor. Samtidigt har H&Ms huvudägare Stefan Persson köpt nästan 1,9 miljoner H&M-aktier för 342 miljoner kronor.

Men att följa Lundberg och Persson senaste tiden har inte varit någon lyckad aktiestrategi. Såväl Sandvik som Volvo och särskilt H&M har den senaste månaden haft en klart sämre utveckling än Stockholmsbörsen.

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -