På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

IPO
MODUS THERAPEUTICS AVSER NOTERAS PÅ FIRST NORTH (Direkt)

2021-06-22 17:24

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bioteknikbolaget Modus Therapeutics avser notera sina aktier på First North och gör inför det en unitemission på 33 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen i erbjudandet på 6:40 kronor per unit, motsvarande 6:40 kronor per aktie, värderar bolaget till 70 miljoner kronor före kapitaltillskottet.

En unit består av en aktie och en teckningsoption, där teckningsoptionerna kan tillföra bolaget cirka 45 miljoner kronor vid ett senare tillfälle.

Modus Therapeutics är ett bioteknikföretag som genom den patenterade polysackariden sevuparin utvecklar en behandling mot sepsis och septisk chock.

Bolaget planerar att starta en klinisk fas 1b-LPS-provokations-studie under det andra halvåret 2021, som beräknas pågå till och med det andra/tredje kvartalet 2022. Efter detta planerar bolaget att initiera en klinisk fas 2a-PoC-studie någon gång under det tredje/fjärde kvartalet 2022.

Teckningsperioden pågår från den 29 juni till den 13 juli. Bolaget har inför erbjudandets lansering fått teckningsförbindelser på motsvarande 57,6 procent av beloppet.

Första beräknade handelsdag på First North är den 22 juli.

Sedermera Fondkommission är finansiell rådgivare i samband med noteringen.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -