UBS Equity Biotech
UBS Equity Biotech minskade 1,5 procent i maj - Novavax sjönk till följd av försening (Finwire)

2021-06-21 15:21
Fonden UBS Equity Biotech minskade 1,5 procent i maj. Sedan årsskiftet har fonden minskat 6,4 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarteamet bestående av Nathalie Petrus, Matthew Konosky och Florian Töpfl.

Inledningsvis skriver förvaltarna att hög inflationsdata och rädsla för höjda räntor orsakade volatilitet i aktiemarknaden under månaden.

Under månaden gynnades fonden av innehaven i Genmab, BioNTech och Seagen. Genmab presenterade resultatet för det första kvartalet, som var i linje med förväntningarna, samt lämnade helårsprognosen oförändrad.

BioNTech steg då FDA godkände deras vaccin för patienter mellan 12 och 15 år. Seagen släppte uppdaterad data från två studier, vilket marknaden belönade med en prisuppgång i aktien.

I den negativa vågskålen fanns Novavax, Deciphera och Natera. Novavax sjönk då man försenade fas-3 för bolagets preparat. Natera sjönk trots en stark kvartalsrapport samt en höjd helårsprognos.

Fondens enskilt största innehav vid månadsskiftet var AbbVie med en portföljvikt på 9,28 procent. Även Vertex Pharmaceuticals och Gilead Sciences utgjorde betydande delar av portföljen med 8,61 respektive 5,63 procent.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

UBS (Lux) EF Biotech (... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -