EPR Properties
Swedbank Robur Fastighet ökade 1,27 procent i maj - lyfter fram EPR (Finwire)

2021-06-17 08:53
Fonden Swedbank Robur Fastighet steg 1,27 procent i maj. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 14,71 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Fredrik Mattsson.

I månadens rapport ligger fokus på det amerikanska fastighetsbolaget EPR, företaget har framför allt fastigheter med en anknytning till underhållningsbranschen. Under månaden hade Mattsson ett möte med ledningen.

"De har en ganska bred fastighetsportfölj, de äger bland annat biograffastigheter, skidanläggningar, nöjesparker plus en rad andra fastigheter bland annat två museer. Generellt har de naturligtvis haft ett mycket tufft år på grund av pandemin, men budskapet var att situationen har blivit betydligt bättre och de såg med framförsikt mot resten av året", kommenterar förvaltaren.

Vidare skriver Mattsson att när det gäller biografindustrin så har det inte kunnat produceras knappt några filmer men att flera filmbolag har skjutit på lanseringarna. Avslutningsvis skriver förvaltaren att en del an den ökade aktiviteten för bolaget kan vara en funktion av ett stort uppdämt behov och kanske inte nödvändigtvis speglar den underliggande efterfrågestrukturen.

USA var den region där fonden hade mest allokerat kapital, exponeringen uppgick till 47,4 procent.

Bland fondens största innehav fanns American Tower Corp, Prologis, Balder, Sagax och Vonovia.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Swedbank Robur Fastigh... - I dag

{point.key}

EPR Properties - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -